Stronger Than Ever Challenge

Op zaterdag 28 september kun je weer meedoen aan de Stronger Than Ever Challenge. Dit is een jaarlijks terugkerend sportief evenement op de Bosbaan in Amsterdam. Bedoelt om (voormalig) kankerpatiënten te motiveren sport een belangrijk onderdeel te laten zijn van het herstel en hun leven. Voor iedereen die geraakt is door kanker én hun familie en vrienden. Cancer Care Center is medeorganisator.

De challenge bestaat uit 3 onderdelen:

  • 750 meter zwemmen,
  • 20 km fietsen en
  • 5 km hardlopen.

Het kan in estafette vorm (max 3 personen of individueel worden gedaan. Meedoen is belangrijker dan de geleverde prestatie. De STEC organisatie daagt alle Cancer Care Center locaties/zorgverleners & cliënten uit om met een eigen team deel te nemen.

 

Quotes van eerdere deelnemers

Ondanks dat ik onlangs was gestart met een chemokuur deed ik deed mee aan het onderdeel zwemmen. Ik had een aantal keer in een zwembad geoefend, maar in openwater zwemmen is toch wel iets anders. Ik was super trots op mijzelf toen ik na 30 minuten als laatste over de finish kwam en “het stokje” kon overhandigen aan de fietser.

Ik deed mee op mijn mooie oude racefiets. Dat was een grotere uitdaging voor mijn fiets, dan voor mij. Meerdere keren vloog mijn ketting er af. Ondanks deze handicap heb ik de finish gehaald en heb ik genoten van mijn deelname.

Hardlopen (5km) is niet helemaal mijn ding. Ik besloot toch om mee te doen om een bijdrage te leveren aan het  goede doel, geld inzamelen voor projecten van Cancer Care Center. Ik heb meer dan 500 euro aan donaties opgehaald. Dank aan al mijn familie en vrienden voor hun gulle gaven.                          


Aanmelden

Tot 23 september kun je je aanmelden via de website van DTS BOSBAAN - Dutch Triathlon Series. Er zijn op zaterdag 28 september meerdere events, dus let op dat je je inschrijft voor de Stronger Than Ever Challenge, daarvoor moet je op de inschrijfpagina naar beneden scrollen naar de Stronger Than Ever Challenge die om 14:00 start. De ‘SPRINT’ is de individuele wedstrijd en de ‘RELAY’ de estafette wedstrijd.

Heb je twijfels over je conditie, overleg dit dan met je fysiotherapeut.

Wil je als Cancer Care Center client deelnemen: stuur dan voor 15 september een e-mail aan secretariaat@cancercarecenter.nl. Geef in deze mail aan of je aan alle onderdelen meedoet, of dat je een eigen team gaat samenstellen. Als dat laatste het geval is, meld dan wie aan welk onderdeel deelneemt.

Meer informatie kun je vinden op STRONGERTHANEVER CHALLENGE - Dutch Triathlon Series

 

Racefiets en zwempak

Bij de inschrijving op de DTS-site kun je aangeven of je een racefiets en/of zwempak wilt huren. Negeer deze vragen bij de aanmelding. Wij hebben met Wiel-Rent en Dare2tri  speciale tarieven afgesproken voor de deelnemers aan de Stronger Than Ever Challenge (STEC):

Deelnemers die client zijn bij Cancer Care Center of die een teamlid hebben die client is bij Cancer Care Center kunnen gratis gebruikmaken van een racefiets en/of zwempak. De overige STEC deelnemers kunnen tegen een gereduceerd tarief een racefiets (€30,-) of zwempak huren (€37,50).

Het enige wat je moet doen is voor 15 september een e-mail sturen aan secretariaat@cancercarecenter.nl om aan te geven als je van een van deze mogelijkheden gebruik wilt maken. 

 

Doneren voor het goede doel

Het zou mooi zijn als deelnemende teams en individuen zich laten sponsoren door vrienden en familie om op die manier geld in te zamelen. De donaties komen ten goede aan de Cancer Care Center Foundation. Vorig jaar hebben de deelnemers ruim €3.000,- opgehaald!

De Foundation ondersteunt initiatieven die het welzijn en de gezondheid van (voormalig) kankerpatiënten en hun naasten te verbeteren zodat zij sterker en vitaler worden en de regie over hun leven en werk en hun deelname aan de maatschappij weer op kunnen pakken.

Op de website van platform PifWorld staat een actiepagina Stronger Than Ever Challenge 2024 - Pay It Forward (pifworld.com). Uiteraard kun je ook zelf een actiepagina aanmaken.

Video impressie STRONGERTHANEVER CHALLENGE 2022: 

Meer weten?
Stuur dan een e-mail aan: secretariaat@cancercarecenter.nl